miercuri, 5 ianuarie 2011

Fata si petitorii!

Intr-o zi cu soare,un baiat pe nume Marcel iese in oras sa se mai plimbe.Fiind foarte frumos afara,imbracat la patru ace,parfumat,gelat,tot pachetul,nu a trecut mult timp pana cand Marcel a atras privirea unei fete frumoase.Aceasta il sorbea din priviri.Luandu-si inima-n dinti,s-a dus la ea sa o vrajeasca si a reusit.A ramas ca a 2-a zi sa se duca cu un prieten la ea acasa,deoarece acesta i-a spui fetei ca isi cauta nevasta,iar aceasta a spui ca mai intai sa vina la ea acasa,sa il cunoasca si mama ei.
Fata ajunge acasa seara si ii povesteste mamei tot ce s-a intamplat.Aceasta cand a auzit,i-a zis fetei "Sa ne grabim fata mea,sa facem niste sarmale,sa avem ce pune de-ale guri la petitori.".Zis si facut.
A 2-a zi,Marcel si cu prietenul lui ajung la fata acasa.Cei drept aceasta nu era prea bogata,avea o casa mai darapanata,cu o singura camera si un hol,locuid cu mama sa,deoarece tatal ei pierise.Femeile au pus masa in curte,cu farfuriile de sarmale.Marcel era recunoscut ca fiind un mancacios.Prietenul acestuia i-a spus pe drum ca atunci cand il va calca pe picior,sub masa,atunci sa se opreasca din mancat,sa nu faca o impresie proasta mamei.Zis si facut.
Ajung astia 2 la femei acasa,se aseaza la masa,si se apuca de mancat.Fiecare aveau cate 4 sarmale in farfurie.Termina Marcel al nostru de mancat o sarma,cand o pisica trece peste piciorul lui pe sub masa.Acesta crezand ca l-a calcat bunul lui amic pe picior,s-a oprit din mancat.
Dupa un timp,vazand femeile ca acesta nu mananca,l-au intrebat "Ce ai patit Marcele?Nu iti plac sarmalele?" Saracului baiat ii chioraiau matele in burta si nu stia ce sa mai zica,pentru ca nu vroia sa faca o impresie proasta mamei-soacre.
Vorbind ei cu indarjire pe acest subiect,timpul a trecut,iar afara a venit o furtuna mare.Femeile s-au gandit ca nu au cum sa plece barbatii pe vremea aceea afara,deoarece tuna si fulgera,si pe deasupra incepuse sa si ploua.Femeile le-au spus ca peste noapte raman la ele.Cum acestea aveau o singura camera,inauntru erau 2 paturi.Fata si cu mama sa s-au culcat intr-un pat,Marcel si cu prietenul lui in alt pat.Sarmalele fusesera puse intr-o oala mare de pamant si bagate in frigider pe hol.Pe la 1 noaptea,Marcel chinuit de o foame mare,se trezeste din somn,il trezeste si pe prietenul lui si il intreaba unde au pus femeile sarmalele.Acesta ii spune ca pe hol,in frigider.
Se da Marcel usor jos din pat ca sa nu trezeasca femeile si se duce la oala cu sarmale.Fiind intuneric in casa,deoarece luase curentul,Marcel al  nostru manca sarmale pana cand a bagat mana in oala si a mai simtit o singura sarma.Acesta s-a gandit ca poate i s-a facut foame si prietenului sau,asa ca ia sarmaua si se duce in camera la el.
Dat fiind faptul ca era intuneric,in loc sa nimereasca patul lui,a nimerit patul femeilor.Fata ce il placea pe baiat era imbracata intr-o fusta si dormea dezvelita.Marcel cand ajunge cu sarmaua la patul acesteia,ii da cu sarmaua pe la curul femeii,crezand ca da pe la gura prietenului sau,deoarece femeii i se ridicase fusta.
Dintr-o data se aude "faasssss".Fata s-a basit in somn.Marcel auzind,spune cu glas incet "Nu mai sufla prietene ca nu arde,e rece".Simtind sarmaua rece la cur,fata s-a trezit,iar Marcel a sarit in pat si nu s-a mai miscat,prefacandu-se ca doarme.
Fata o trezeste alarmata pe mama ei,spunandu-i "Mama,m-am cacat pe mine!".Auzind mama ei una ca asta,ii spuse "Du-te imediat afara si spalate la strasina casei,sa nu te vada petitorii ca nu te mai ia nici dracu' de nevasta!"
Fata iese afara la coltul casei,unde curgea apa de la strasina,si incepu sa se frece la fund.Prietenul lui Marcel il intreba pe raposat daca a mai lasat sarmale in oala.Acesta ii spuse ca nu.Prietenul l-a sfatuit sa se duca sa ia oala si sa o sparga de buturuga de la coltul casei,astfel cele 2 femei vor crede ca au dat iama hotii peste ele in casa si i-au mancat sarmalele.
Se duce Marcel la frigider,ia oala,iese cu ea afara,dar fiind intuneric,a incurcat-o pe saraca fata cu buturuga,si cand i-a dat una peste cur cu oala,aceasta s-a facut tandari.
Fata mai sa faca infarct,a tipat in gura mare "Iarta-ma Doamne,nu ma trazni,nu ma mai cac pe mine niciodata!"

2 comentarii:

bai nu esti sanatos nene:))))


oricum tare rau povestea:))

Eu zic ca e frumoasa povestea:-??:))

Trimiteți un comentariu

Folositi un limbaj frumos,nu postati aiureli,ci la subiect.Daca nu respectati aceste lucruri va vor fi sterse comentariile.