marți, 4 ianuarie 2011

Cum sa iti faci avatare

Pentru a realiza avatare pentru messenger,jocuri,site-uri,bannere publicitare,etc,ai nevoie de un singur lucru.Adobe Photoshop.
Eu unul folosesc Adobe Photoshop CS 2,este cam vechi cei drept,dar foarte bun.Simplut,ca sa stii cum sa umblii cu el,nu plin cu fel si fel de butoane,e numai bun.
Dupa instalare si activarea licentei,care este foarte simplu de facut,cand downloadati Photoshop-ul uitati-va sa aiba si un keygen.
Dupa ce ati activat,intrati in el,dati File->New. Acolo va uitati sa fie toate chestiile alea selectate pe Pixels ,la resolution sa fie 71 cu Pixels/inch,iar la Color Mode sa fie RGB color  cu 8 biti.Width si cu Height reprezinta dimensiunile avatarului care doriti sa le aiba,adica latime si lungime.
Selectati ok,dupa care va apucati sa inserati text pe fundalul alb,daca doriti puteti insera in avatarul vostru ca fundal o bucata dintr-o imagine,dati File-Open,alegeti imaginea dorita,dai ok dupa care selectezi o bucatica sau toata imaginea cu chenarul ce are linia intrerupta,va duceti la Image-Crop,dati click pe sagetuta si luati poza decupata si o puneti in avatarul vostru.
Veti observa ca e prea mare imaginea.va duceti la Edit-Free transform si aduceti imaginea la dimensiunea avatarului.Inserati un text daca doriti dupa unealta T din bara din stanga ,daca doriti sa ii dati efecte la text,va duceti in dreapta la Layer si dati click dreapta pe textul vostru si Blending Options,iar de acolo va veti descurca pentru ca este usor.
Ca sa salvati nu aveti nevoie decat sa dati file-save for web,alegeti ca format pentru avatar .jpeg pentru a avea o claritate mai buna.Dati Save si ati terminat un avatar.
De-aici am invatat sa fac eu primul meu avatar,dar si banner pentru site-uri.Este foarte util videoclipul daca sunteti atenti!



Spor la treaba sper ca veti reusi!

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Folositi un limbaj frumos,nu postati aiureli,ci la subiect.Daca nu respectati aceste lucruri va vor fi sterse comentariile.