marți, 11 ianuarie 2011

Adolescenta mult ravnita

Am ales sa scriu despre acest subiect,deoarece am inceput sa cunosc din ce in ce mai multe persoane care nu sunt prea fericite,nu din cauza lor,ci din cauza parintilor.
Fac pariu ca niciun copil nu si-ar dori sa asiste la certurile parintilor din familie(Unele mai domole,altele mai violente).Din punctul meu de vedere,adolescenta mult ravnita pentru fiecare copil din aceasta lume,este ca in familia lui totul sa fie bine,fara certuri,chiar daca mai intampina greutati financiare sau sufletesti,important e sa treaca cu bine peste toate impreuna,ca o familie.
De cativa ani incoace,s-au inmultit cazurile de copii cu o adolescenta nu prea frumoasa,deoarece ori au un singur parinte alaturi de ei,ori au pe-amandoi parintii,dar acestia se cearta foarte des,etc.Spun aceste lucruri deoarece si eu ma regasesc intr-un fel printre aceste persoane.
Certurile in familie,despartirile,apar atunci cand nu exista atractie reciproca,dar cel mai des din cauza banilor,a bauturii si a tigarilor.

Banii.
Unii sustin ca banii aduc fericirea.Daca ai bani,ai tot ce iti doresti.Poti cumpara orice.Dar stau si ma intreb,oare poti cumpara si dragostea? Se pare ca in unele cazuri chiar se poate,exista persoane care ar face orice ca sa devina bogate,adica sa se vanda singure.
Eu sustin in continuare ca banii nu aduc fericirea,ci dragostea.Odata ce iubesti pe cineva,tii foarte mult la acea persoana si te straduiesti sa nu o faci sa sufere,pentru ca in adancul inimii o sa iti para rau,si vei suferii si tu,deoarece o iubesti.Unde exista dragoste,se poate trece peste orice fel de obstacol.Din pacate prea putine cazuri cu familii unde se gaseste o atmosfera plina de asa ceva.

Butura.
Bautura reprezinta un factor ingrijorator pentru femei.De ce? Deoarece barbatilor le cam place,iar atunci cand sunt piliti,iar pe deasupra au si necazuri pe cap,intervine starea de nervozitate,iar la cea mai mica greseala,uneori involuntara,a femeii,barbatul reactioneaza violent.A doua zi acesta gaseste drept scuza faptul ca alcoolul i-a luat mintile,ceea ce nu este adevarat,deoarece el constientizeaza tot ce face pe moment.
Bautura este un adevarat dusman al barbatilor,deoarece este greu de lasat,dar dauneaza si sanatatii.In cantitati foarte mari,aceasta afecteaza grav ficatul,putand duce si la decesul consumatorului.Oamenii din ziua de azi,consumatori inraiti,cresc de la o zi la alta,datorita neajunsurilor si greutatilor pe care le intampina,acestia isi gasesc refugiul in alcool.

Tigarile.
Un drog.Nimic mai mult.Ca sa in cazul bauturii,tigarile dauneaza grav sanatatii,omoara complet plamanii.Ceea ce este si mai grav este ca acest detaliu este scris pe pachetele de tigari,ba chiar sunt puse si poze cu urmari grave ale fumatului,dar oamenii cu inconstienta lor sau eu stiu,fumeaza nepasatori.O gramada de bani este pur si simplu Arsa.Fumatorii spun ca nu se pot lasa de fumat,din cauza ca nu au vointa,dar,in cazul in care se duc la un control medical,iar doctorul le spune "De maine va trebuii sa nu mai fumati daca doriti sa traiti in continuare",le lasa imediat!
Certurile in familie apar si din cauza tigarilor,deoarece,dupa cum am spus,o importanta suma de bani esti pur si simplu cheltuita aiurea.Daca intreb un fumator,de ce fumeaza,raspunsul lui va fi "Pentru ca asa simt".Cea mai puternica dorinta de a fuma iti vine atunci cand esti nervos.
Va sfatuiesc sa nu va apucati de asa ceva.

Acesti 3 factori,bautura,banii si cu tigarile,duc la o atmosfera neplacuta atat in familie,cat si in societate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Folositi un limbaj frumos,nu postati aiureli,ci la subiect.Daca nu respectati aceste lucruri va vor fi sterse comentariile.